[ISSUE] Brush, Color and swatches preset files dont save/load properly

Post new topic   Reply to topic

Go down

[ISSUE] Brush, Color and swatches preset files dont save/load properly

Post  bewitched on Sun 16 Sep 2018, 9:28 pm

(using latest Expresii version 16.09)
looks like here is some problems with saving/loading and creating new entities of presets for brushes, brush loadings and color palletes : some brushes can disappear, in brush loading i had some strange named loadings like "profile 13", sometimes all loadings just become gradients of black.

bewitched

Posts : 12
Join date : 2018-06-28

Back to top Go down

Re: [ISSUE] Brush, Color and swatches preset files dont save/load properly

Post  Admin on Sun 16 Sep 2018, 10:28 pm

It sounds like the profile setting files (*.cfg) are corrupted for some reason. Usually A Factory Reset would fix this. You can first try the Factory Reset from the menu of each of the Profile Manager. If that doesn't, you may need to do a Factory Reset from the Start Menu (this requires you to close Expresii first).

See this page for screenshots:
http://www.expresii.com/documentation.html

Let me know if this fixes the issue.
avatar
Admin
Admin

Posts : 633
Join date : 2012-12-31

http://expresii.forumotion.net

Back to top Go down

Re: [ISSUE] Brush, Color and swatches preset files dont save/load properly

Post  bewitched on Sun 16 Sep 2018, 11:09 pm

Admin wrote:It sounds like the profile setting files (*.cfg) are corrupted for some reason. Usually A Factory Reset would fix this.  You can first try the Factory Reset from the menu of each of the Profile Manager.  If that doesn't, you may need to do a Factory Reset from the Start Menu (this requires you to close Expresii first).

See this page for screenshots:
http://www.expresii.com/documentation.html

Let me know if this fixes the issue.
i'm talking about importing external .cfg files - and also some strange behavior of program during use of "add" feature in brush loading list (all brushes become black or some og them have name like "Profile #xx"). i triyed to reset everything deleted old external .cgf files and made some new with custom settings - will update if something strange will happens again. probably old files just weret currupted for some reason (like saving pallete presets into brush loading presets).

bewitched

Posts : 12
Join date : 2018-06-28

Back to top Go down

Re: [ISSUE] Brush, Color and swatches preset files dont save/load properly

Post  Admin on Mon 17 Sep 2018, 9:23 am

Sorry about that. Yup, I had the same experience like the icons of brushes becoming black. It could be due to sometimes I forced the app to quit and the .cfg didn't get written to correctly and thus got corrupted. I hope you didn't lose much of your work creating those profiles (you can backup your profiles by exporting to a file). I just tried adding a profile and also import the same .cfg from https://www.dropbox.com/s/ss8bmujnct7u0fz/SHINHAN_EXTRA%20FINE%20ARTISTS%20WATER%20COLOR.zip?dl=0
and it was fine. So, I believe I didn't break this part of the program by recent changes. Let me know if you still get issues. Thanks.
avatar
Admin
Admin

Posts : 633
Join date : 2012-12-31

http://expresii.forumotion.net

Back to top Go down

Re: [ISSUE] Brush, Color and swatches preset files dont save/load properly

Post  bewitched on Mon 17 Sep 2018, 4:37 pm

Admin wrote:Sorry about that. Yup, I had the same experience like the icons of brushes becoming black. It could be due to sometimes I forced the app to quit and the .cfg didn't get written to correctly and thus got corrupted. I hope you didn't lose much of your work creating those profiles (you can backup your profiles by exporting to a file). I just tried adding a profile and also import the same .cfg from https://www.dropbox.com/s/ss8bmujnct7u0fz/SHINHAN_EXTRA%20FINE%20ARTISTS%20WATER%20COLOR.zip?dl=0
and it was fine. So, I believe I didn't break this part of the program by recent changes. Let me know if you still get issues. Thanks.
by the way, this ShighanArt brush loadings .cfg reminds me one feature i would suggest: button near brush loading color bar to reverse loading gradient so lighter color will become fon tip of brush and darker color close to brush' base (lighter of color gradient with light press of stylus and darker color with harder press)

bewitched

Posts : 12
Join date : 2018-06-28

Back to top Go down

Re: [ISSUE] Brush, Color and swatches preset files dont save/load properly

Post  Admin on Mon 17 Sep 2018, 4:43 pm



We already have a Flip icon for reversing the loading. Is this what you're looking for?
avatar
Admin
Admin

Posts : 633
Join date : 2012-12-31

http://expresii.forumotion.net

Back to top Go down

Re: [ISSUE] Brush, Color and swatches preset files dont save/load properly

Post  bewitched on Mon 17 Sep 2018, 4:58 pm

Admin wrote:

We already have a Flip icon for reversing the loading. Is this what you're looking for?
oh Yes, my bad Laughing

bewitched

Posts : 12
Join date : 2018-06-28

Back to top Go down

Re: [ISSUE] Brush, Color and swatches preset files dont save/load properly

Post  Admin on Mon 17 Sep 2018, 5:00 pm

No problem! Very Happy
avatar
Admin
Admin

Posts : 633
Join date : 2012-12-31

http://expresii.forumotion.net

Back to top Go down

Re: [ISSUE] Brush, Color and swatches preset files dont save/load properly

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

Post new topic   Reply to topic
 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum